dr. Klauber Zsófia

Partner

Klauber Zsófia fő szakterülete az iparjogvédelem, különösen a védjegyekkel kapcsolatos jogi kérdések és jogérvényesítési eljárások, ideértve a védjegyek lajstromozását, felszólalási, törlési és peres eljárásokat. A védjegyjog területén az ügyfeleket teljes körű jogi képviselettel látja el.

klauber_zsofia

Elérhetőségek:

zsofia.klauber@sarandpartners.hu

linkedin

Szakmai tapasztalata

Zsófia széleskörű tapasztalatot szerzett a védjegyjogi tanácsadás, védjegylajstromozás, szerződéskészítés, peres eljárások (védjegybitorlási és jellegbitorlási perek) területén, továbbá a felszólalási, törlési eljárások, valamint a domain nevek regisztrálása és az alternatív vitarendezési eljárás vonatkozásában. Iparjogvédelmi ügyekben hazai és nemzetközi gazdasági társaságokat, valamint magánszemélyeket képvisel a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatala, valamint a hazai és az európai uniós bíróságok előtt. Zsófia nagy tapasztalattal rendelkezik nemzeti és nemzetközi védjegyadatbázisokban való kutatás, valamint a kapcsolódó jogi szakvélemény kidolgozása területén is.

A társasági jog területén szintén tapasztalattal rendelkezik.

2001-ben diplomázott az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán, és még ebben az évben csatlakozott az Irodához. 2005-ben az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatala (EUIPO – Alicante, Spanyolország) Vizsgálati Főosztályán dolgozott gyakornokként öt hónapot, ahol főként felszólalási és európai uniós védjegy-lajstromozási eljárásokkal foglalkozott. 2005-ben a müncheni Max Planck Intézet (Max Planck Institute for Intellectual Property, Competition and Tax Law – München) ösztöndíjasa volt, ahol az európai uniós védjegyrendszerrel kapcsolatban végzett kutatást. Számos angol és magyar nyelvű védjegyjogi témájú cikk szerzője.

 

Szakmai tagságai

Tagja a Budapesti Ügyvédi Kamarának, a Magyar Iparjogvédelmi és Szerzői Jogi Egyesületnek, a Magyar Védjegy Egyesületnek, a nemzetközi iparjogvédelmi szerveztek terén az AIPPI Magyar Csoportjának, a MARQUES-nak (a Védjegyjogosultak Európai Társasága) és az INTA-nak (International Trademark Association).

A magyar mellet angolul és németül beszél.