dr. Sár Csaba

Ügyvéd, vezető partner

Sár Csaba irodánk névadó partnere és alapítója. Elsősorban szerzői és médiajogi ügyekben jár el, e területen többek között filmipari, könyvkiadó, lemezkiadó ügyfelek peres és peren kívüli jogi képviseletét látja el, de a szellemi tulajdon valamennyi területén is komoly tapasztalatokkal rendelkezik, beleértve a védjegyjogi, szabadalmi perek teljes körű vitelét is.

sar_csaba

Elérhetőségek:

csaba.sar@sarandpartners.hu

linkedin

Szakmai tapasztalata

1993-ban szerzett jogi diplomát az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán. Tanulmányai befejezése után az ARTISJUS Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület jogi osztályán helyezkedett el, ahol elsősorban szerzői joggal foglalkozott.
Az iroda 1998-ban történt megalapítása óta rendszeresen foglalkozott filmes és televíziós cégek szellemi tulajdonjogaival kapcsolatos ügyekkel, továbbá ún. szerzői jogi közös jogkezelést érintő témákkal. Sár Csaba figyelemreméltó tapasztalattal rendelkezik jelentős gyógyszerészeti szabadalmi peres ügyekben, és rendszeresen foglalkozik jogérvényesítéssel a zenei szerzői jog, lemez-, video- és DVD-kiadás valamint a gyógyszeripar terén, illetve médiajoggal, távközlési joggal, internet szabályozással és versenyjoggal is.

 

Szakmai tagságai

Tagja a Szerzői Jogi Szakértő Testületnek, amelynek elnökhelyettese is, továbbá a Budapesti Ügyvédi Kamarának, a Magyar Védjegy Egyesületnek, a Magyar Versenyjogi Egyesületnek, továbbá az INTA-nak, AIPPI-nek, LES-nek, LIDC-nek és az ALAI Magyarországnak. Sár Csaba gyakran tart szerzői jogi és a médiajogi előadásokat Magyarországon és külföldön egyaránt, korábban pedig szerzői jogot oktatott az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán, valamint a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen, ez utóbbi stratégiai Tanácsadó Körének is tagja.

A magyar nyelv mellett angolul áll ügyfelei rendelkezésére.