Azt gondolnánk, elég gyakran fordul elő, hogy egy rocksztár a koncertjéről azt állítja, hogy az a világ legjobbja, és ez jó módszer a rajongók odavonzására. Azonban ezen a héten Kid Rock egy védjegybitorlási per közepén találta magát, amiért a 2018-as turnéjának a „The Greatest Show on Earth” címet adta.

A „The Greatest Show on Earth” védjegy jogosultja – a Feld Entertainment – régóta tulajdonosa a Ringling Bros and Barnum & Bailey Circus-nak. Ugyan az utazó műsort – ami már 146 éve volt úton – idén megszüntették, minden, a cirkusszal kapcsolatos szellemi tulajdonjogot megtartottak, beleértve a híres, védjegyként oltalmazott szlogent.

A Feld most Kid Rockot és a Live Nationt is perli a Floridai Szövetségi Bíróságon, és azt állítja, hogy az énekes nem kért engedélyt a megjelölés idén januárban, Nashville-ben kezdődő 2018-as „The Greatest Show on Earth” turné reklámkampányában történő használatára. A kereset szerint Kid Rock bitorolja a Feld Entertainment védjegyét, amely a védjegy felhígulását okozza. A kereset arra irányul, hogy a bíróság tiltsa el Kid Rockot a Feld védjegyének a turné neveként történő használatától, valamint a „The Greatest Show on Earth” szlogennel megjelölt áruk értékesítésétől.

A Billboard szerint a Feld ügyvédjei számos kísérletet tettek arra, hogy felvegyék a kapcsolatot Ritchie-vel és a Live Nation-nel a vita rendezése érdekében, de ezek a próbálkozások mind eredménytelennek bizonyultak.

„Adtunk már többeknek engedélyt a „Ringling Bros.” és a „The Greatest Show on Earth” védjegyek használatára, de Kid Rock nem tartozik közéjük – fejtette ki egy nyilatkozatban Lisa Joiner, a Feld Entertainment jogtanácsosa. „Sem Kid Rock, sem más az ő nevében nem vette fel a kapcsolatot a Feld Entertainment-tel a Feld Entertainment védjegyének használatával kapcsolatban”.

„Ez a jól ismert védjegy az elmúlt évszázad során fontos szerepet játszott a Ringling Bros. életében, és azt a fogyasztók a családbarát szórakoztatás megbízható és ikonikus jelképeként ismerik” – mondta el a Billboard-nak tett nyilatkozatban Kenneth Feld, a Feld Entertainment elnöke/ügyvezetője. „A The Greatest Show on Earth jelenleg is él és a jövőben is élni fog. Nem áll szándékunkban lemondani a védjegyről, és nem fogjuk engedni annak felhígulását.”